Hogeweg 1, Limmen
Koopprijs
€ 444.000,- k.k.

<strong>Hogeweg 1</strong>, Limmen
Koopprijs
€ 444.000,- k.k.
Adres
Hogeweg 1
Postcode
1906 CA
Plaats
Limmen
Status
Verkocht
Bouwjaar
1887
Soorten
Vrijstaand steen
Perceel
332 m2
Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestofferd

De grote vraag is wat er achter deze mysterieuze gevel op dit pittoreske groene plekje schuilgaat.

Het antwoord is: een originele charmante stolp uit de periode 1880-1890, gelegen naast het ‘Bokkepaadje”. Voor het laatst in 2001 gemoderniseerd en nu weer toe aan een upgrade. Wil je geen standaard rijwoning maar iets vrijstaands, iets aparts? Waar je met je fiets in 2 minuten in de polder en in een kwartier in de duinen bent? Voor een hele fijne prijs? Grijp dan nu je kans!

De stolp ligt wat verscholen in het groen aan de Hogeweg 1, de westrand van Limmen op steenworp afstand van het ‘Koekoeksveld’. Dichtbij het centrum met winkels voor de dagelijkse voorzieningen, medisch centrum en scholen, en op fietsafstand van winkelcentrum Geesterduin in Castricum. Het treinstation van Castricum en strand, zee en duinen zijn prima met auto, fiets of bus te bereiken op 5 kilometer. Bushaltes van en naar Alkmaar/Castricum op 1 minuut loopafstand. De provinciale weg N203 is in 2 minuten en snelweg A9 in 10 minuten te bereiken.

Op het 332 vierkante meter perceel bevinden zich eigenlijk 2 tuinen: de ‘zijtuin’, van zo’n 70m2, ligt op het noorden/oosten en geniet van de ochtendzon. Daar is ook de mogelijkheid tot parkeren op eigen terrein. Vanaf het middaguur laat de zon zich in de achtertuin van zo’n 85m2 zien, die op het zuiden/westen georïenteerd is en nagenoeg zonder inkijk vanuit buurpanden is.

Oorspronkelijk bouwjaar: circa 1880
Woonoppervlak: 107 m2
Perceelgrootte: 332 m2

Indeling:
Begane grond: entree, woonkamer over de gehele breedte met lichte open keuken (samen plusminus 50m2) met uitzicht op de achtertuin voorzien van 24mm massief Frans eikenhouten vloer. Het plafond is het originele balkenplafond. De gehele woonkamer is voorzien van voorzetmuren en geïsoleerd met 8 cm steenwol.
In de ruime bijkeuken vind je het toilet, badcel, lavet en Vaillant HR+ warmwater-/cv voorziening.

1e verdieping: Op dit moment is de bovenverdieping op zijn ruimst ingedeeld als één grote slaapkamer: tussen de zolderbalken kijk je zo tegen de nok van het (ook in zijn geheel met 8 cm steenwol van binnenuit geïsoleerde) dak. Naast het grootste gedeelte wat open is zijn er een badkamer met 2e toilet en hoekbad, en ernaast een berging. Het plafond van badkamer/berging dient als een soort vide, die je naar keuze óf óók als berging kunt gebruiken, óf er bijvoorbeeld een slaapplaats kunt creëren.

De (bij het kadaster als recreatiewoning greregistreerde) garage is momenteel met grenenhout én geïsoleerd bevloerd en in gebruik als atelier met magazijn. Deze is echter eenvoudig weer om te turnen naar een garage en/of werkruimte wanneer gewenst. Er is een oprit dus parkeren op eigen erf is mogelijk. De garage beschikt nu over een bergzolder. Aan de garage is nog een simpel schuurtje van 7,5m2 gebouwd.

Bijzonderheden:
– authentieke stolp uit 1880
– brede woonkamer
– open verdieping
– naar eigen smaak aan te passen
– ruim bijgebouw

Koopprijs
€ 444.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1887
Soorten
Vrijstaand steen
Perceel
332 m2
Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestofferd

Foto's

Kaart

Street View